accommodaties & faciliteiten

De 57 meter lange zeesleepboot Holland is in meerdere opzichten uniek en 'betovert' vele bezoekers. De snelle bergingsjager werd door eigenaar rederij Doeksen gecombineerd met haar passagiersdiensten. Als de veerboot naar Terschelling vol was werd de Holland ingezet en nam zij meer dan 800 passagiers mee. In dit kader werden sfeervolle salons ingericht.

Iedere bezoeker is onder de indruk van de karakteristieke romp, de authentieke stuurhut, de salon met haar originele glas-in-lood ramen, de schitterend gerestaureerde verblijven en dekken, maar ook de machinekamer waarin de Werkspoor dieselmotor draait, een Nederlands fabrikaat waarvan er maar tien zijn gemaakt en alleen deze nog over is.  

Het is deze prachtige, stijlvolle en toch sobere omgeving die de Holland zo aantrekkelijk maakt. Daarnaast is de Holland één van de laatst overgebleven vertegenwoordigers van een generatie staal geworden Hollands Glorie en de enige in haar soort. Kortom, een uniek monument van Nederlandse scheepsbouwkunde. 

authentiek interieur vrij te bezichtigen

Tijdens de vaartochten is de zeesleepboot Holland vrij te bezichtigen. Gasten zijn overal welkom. Kapitein en vrijwillige bemanningsleden vertellen graag het een en ander over de bergingsjager. Van het kostbare interieur is gelukkig veel gespaard gebleven. De radioruimte, de stuurhut, de machinekamer, etc. zien er nog net zo uit als in 1951.