Holland Merchandise

Met de aanschaf van onderstaande Holland-artikelen via de Stichting Zeesleepboot Holland draagt u een steentje bij aan de instandhouding van de Holland als varend monument!

 

Holland fleece sjawl

De zwarte fleece shawl met opdruk is heerlijk warm en kost slechts € 12,50 (excl. € 4,50 verzendkosten). 

Holland fleece muts

De zwarte Holland fleece muts met borduring combineert uitstekend met de fleece shawl, maar kan natuurlijk ook zonder sjawl gedragen worden! De kosten voor deze muts zijn €12,50 (excl. € 4,50 verzendkosten).

Holland cap

Al jarenlang één van onze bestsellers: de originele Zeesleepboot Holland cap. Deze donkerblauwe pet met borduring is de favoriete cap van velen. De kosten voor deze cap zijn € 12,50,- (excl. € 4,50 verzendkosten).

Holland DVD's

De DVD met de documentaire 'Zeesleepboot Holland, Paraat En Start Klaar' omvat het menselijke verhaal achter de legende. Deze documentaire is een uniek document waarin de drie levens van de Holland voor het voetlicht komen. Van bergingsjager, via monitoringsvaartuig naar het huidige leven als varend monument. Historische beelden zijn door regisseur Klaas Wijbenga op onnavolgbare wijze gecombineerd met eigentijdse opnames en interviews. De documentaire is Nederlandstalig en kost € 2,50 (excl. € 2,50 verzendkosten).

De DVD 'Guusjen! Zeesleepboot Holland in actie' bevat twee unieke documentaires over de zeesleepboot Holland. In de setting van de 60-er jaren vertelt documentairemaker Werner Grassmann het verhaal van de MS Gerlinde die vastliep op de Noordergronden en de berging van het booreiland Constellation op de Noordzee. De originele 16 mm films, bijna in de vergetelheid geraakt, geven een uniek beeld van de roemruchte bergingen van de Holland en Terschelling in de 60-er jaren. Deze Duitstalige DVD is Nederlands ondertiteld en kost € 2,50 (excl. € 2,50 verzendkosten).

Holland boeken

Het boek 'Holland meeslepend' van de hand van Jan Heuff is een boek over mensen en hun band met de legendarische Terschellinger zeesleepboot Holland, verteld in veertig interviews. Van de bouw tot de dreigende sloop en de moeizame maar prachtig geslaagde restauratie. Aan het woord komen eerst de mannen die bij vliegend stormweer uitvoeren naar een schip in nood, en de achterblijvers, vrouwen en kinderen. Zij allen maakten de Holland tot méér dan een schip - een begrip, een jongensdroom zelfs. Dan volgt het verhaal van die andere redders, de mannen en vrouwen die het schip hebben behoed voor de sloop. In 1998 verkocht rederij Doeksen de Holland aan een bewonderaar van het schip, maar daarmee was het behoud, de beoogde restauratie, nog lang niet zeker. Dat het toch gelukt is, is het werk geweest van mensen die er met de volharding van een sleepboot aan hebben getrokken om sponsors binnen te halen. En het is het werk van de mannen met de gouden, eeltige handen, die als vrijwilliger de restauratie hebben aangepakt en die de Holland thans varende houden. Maar waarom doe je dit allemaal, waarom laat je je meeslepen door zo'n oude boot? Dát is het geheim van de Holland. Dit boek kost € 21,50 (excl. € 7,50 verzendkosten).

Het boek 'Holland, Paraat En Start Klaar' van auteur Willem J.J. Boot heeft als ondertitel 'Lotgevallen van een Terschellinger legende'. In mei 1998 verkocht rederij Doeksen de Holland. Het schip bepaalde meer dan veertig jaar het havenbeeld van West-Terschelling, steevast met de kop naar de havenmond afgemeerd, "klaar om aan in nood verkerende schepen onmiddellijk assistentie te verlenen". Zelfs stilliggend straalde het schip zelfvertrouwen, kracht en snelheid uit. Haar radio roepsein was PESK, dat de rederij heel toepasselijk vertaalde als "Paraat En Start Klaar'. De Holland was de laatste vertegenwoordiger van de klassieke Terschellinger kustberging, die haar werkterrein vond om de gevaarlijke Gronden benoorden het eiland. Met gedurfde bergingsacties verwierven schip en rederij tot in het verre buitenland een legendarische naam. 's Zomers voer de Holland als versterkingseenheid in de bootdienst Terschelling-Harlingen en er zijn dan ook vele passagiers die aan haar ruime dekken en fraaie salons dierbare herinneringen koesteren. Het boek wil een eerbetoon zijn aan bemanningen van de Holland en haar principalen die de visie hadden een zo bijzonder schip te laten bouwen. Dit boek kost € 24,50 (excl. € 8,50 verzendkosten).

Voor het boek 'Gúzjen, sleepboot Holland Terschelling' werkte oud-kapitein Klaas van der Wielen samen met Piet Lautenbach om zijn verhalen en kennis over de Holland helder op papier te krijgen. Nederland kende een roemrijke traditie op het gebied van zeeslepers en bergingsboten. Niet voor niets werd het wel 'Holland glorie' genoemd. Spannende boeken en films zijn er over gemaakt. Het sleep- en bergingsschip 'Holland' van de Terschellinger Rederij Doeksen heeft in deze traditie tientallen jaren een belangrijke rol gespeeld. Het sterke en snelle schip heeft veel tot de verbeelding sprekende bergingen uitgevoerd. Het was het meest noordelijke sleep- en bergingsschip van Nederland en had als uitvalsbasis de bijzonder gunstig gelegen zeehaven van West-Terschelling. Vraag een Terschellinger naar de Holland en er komen vele verhalen los, Terschelling's glorie. Vrijwel alle zeeslepers en bergingsschepen uit die tijd zijn verdwenen. Van de categorie zeeslepers en bergingsschepen uit de vijftiger jaren is de Holland, nu museumschip, één van de weinigen die nog vaart. Ze kan met recht een historisch schip genoemd worden. Vandaar dit boek, als eerbetoon aan haar en de mensen die haar bemanden. Dit boek kost € 7,50 (excl. € 4,50 verzendkosten).

Boek overhalen Hoofdmotor

Dit boek met mooie foto's van Henry Drost, laat zien het verloop van het overhalen van de hoofdmotor welke plaatsvond in de winter van 2009/2010. Uitgevoerd door onze vrijwilligers met medewerking van Wärtsila Harlingen. Dit boek kost € 34,50 (excl. € 4,50 verzendkosten).

Holland bouwpakket 

Wilt u zelf uw eigen miniatuur-Holland bouwen? Dat kan met dit bouwpakket, schaal 1:200 en 28,7 cm lang. De kosten voor het standaard pakket bedragen € 99,00 (excl. € 8,50 verzendkosten). De luxe versie met houten dek kost € 125,- (excl. 8,50 verzendkosten).

Holland bouwplaat € 10,00

Holland Dopper € 15,00

Holland tasje € 7,50

Holland mok € 10,00

Holland sleutelhanger € 5,00

Holland vlaggetje 30x40 cm € 12,50

 

Bestellingen via info@zeesleepbootholland.nl