05.10.2023

IN VERBAND MET HUIDIGE ONTWIKKELINGEN VERVALT DE VACATURE COÖRDINEREND KAPITEIN

In verband met huidige ontwikkelingen vervalt de vacature coördinerend kapitein ms. Holland

Het ms. Holland (1951) is als ‘Zeesleepboot Holland’ een beeldbepalend schip in de erfgoedtraditie van Holland’s glorie. Na een fameus verleden als bergingsjager van rederij Doeksen is dit prachtige schip sinds begin deze eeuw ondergebracht in de gelijknamige stichting Zeesleepboot Holland. Deze stichting zet zich met vele vrijwilligers in voor de instandhouding van dit maritiem erfgoed. Met ‘Terschelling’ fier op de kont, vaart de Holland vanuit ligplaats Harlingen met haar hoofdzakelijk uit vrijwilligers bestaande bemanningen.

Als varend maritiem erfgoed is de historische zeesleper een graag gezien “hospitality” schip tijdens nationale en internationale nautische evenementen. Daarnaast worden er chartervaarten uitgevoerd, waaronder in het werelderfgoed Waddenzee inclusief bezoek aan de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Het vaarseizoen is jaarlijks in de periode van april tot medio december.

De stichting Zeesleepboot Holland bestaat uit een combinatie van vrijwilligers en een aantal medewerkers, dat een vaste betrekking heeft. Het varen met passagiers brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee en daarom moet het schip altijd paraat en startklaar liggen om onze gasten een veilige en onvergetelijke vaartocht te kunnen bieden. Om dit mogelijk te maken en ter versterking van ons team zoeken wij een

coördinerend kapitein

Wij zijn op zoek naar een collega die is belast met het volledige operationele beheer van het zeeschip ms. Holland. Als coördinerend kapitein zorg je ervoor dat het schip voor de geplande vaartochten altijd veilig, gecertificeerd en in goede conditie operationeel inzetbaar is. Als coördinerend kapitein vaar je ook regelmatig mee om feed back te krijgen, waarbij soms in de rol als invalkapitein. Daarnaast geef je dagelijks leiding aan de bootsman aan boord en aan het team van vrijwillige bemanningsleden. Door regelmatig contact te hebben met de vrijwillige bemanningen en de kantoororganisatie, draag je actief bij aan de “team spirit”, goede samenwerking en werksfeer.

Het ms. Holland is een gecertificeerd zeeschip dat elke vaartocht moet worden bemand met een “safe manning”. Je zorgt ervoor dat de vrijwillige bemanning evenredig wordt ingepland voor de jaarlijkse vaartochten. In de winterperiode moeten het jaarlijkse onderhoud en de periodieke werfbeurten plaatsvinden. Om deze werkzaamheden in goede banen te leiden zorg je voor de input, werkverdeling en coördinatie hiervan. Boven de stichting staat een bestuur met o.a. een bestuurslid nautische zaken. Dit is de persoon waar je regelmatig overleg mee hebt en waar je verantwoording aan af legt voor het gevoerde beleid.

Profiel

 • Geldig vaarbevoegdheidsbewijs als kapitein tot minimaal 3000GT met daarbij benodigde certificaten.
 • Enkele jaren ervaring op zee als kapitein.
 • Liefde voor de instandhouding van varend maritiem erfgoed.
 • Leidinggevende capaciteiten.
 • Klant- en oplossingsgerichte werkhouding.
 • Teamspeler met grote mate van zelfstandigheid.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Geldig paspoort.

Wat wij bieden

 • Standplaats Harlingen.
 • Een mooie inspirerende werkomgeving.
 • Een marktconform salaris.
 • 32-38 uur per week, in overleg te bepalen.
 • Full-time dienstverband.
 • Aanstelling geldt eerst voor een (1) jaar.
 • Gevolgd door een vast dienstverband. 

 

Heb je interesse in deze uitdagende functie?
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar office@zeesleepbootholland.nl.
Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Paul Melles, bestuursvoorzitter, mobiel 06 55 128 195.

 

Stichting Zeesleepboot Holland 
Droogstraat 3, 8861 SV  HARLINGEN
Postbus 26, 8860 AA  HARLINGEN

Ligplaats ms. Holland:
Nieuwe Willemshaven, Willemskade, 8862 RZ HARLINGEN

www.zeesleepbootholland.nl


terug naar overzicht