13.02.2020

Onderhoud 2019 2020 week 11

Verslag van de machinisten, werkzaamheden van zaterdag 8-2-2020

Deze zaterdag hebben we bezig geweest met de smeerolie persfilters van de hoofdmotor, tevens hebben we voortgang gemaakt met het schoonmaken/reviseren van de zuigafsluiters in het zeewater systeem. Deze dag was de zuigafsluiter van de algemene dienstpomp aan de beurt. De sanitaire pomp is in z’n geheel weer gemonteerd op de hydrofoor tank. Deze zaterdag waren de juiste pakkingen en as afdichting seal geleverd waarmee we dit karwei konden afronden. De ballasttank achterpiek is leeggehaald ter voorbereiding op de werfbeurt, ook in de achterpiek moeten jaarlijks diktemetingen uitgevoerd worden door MME.

Nou mannen zo komt de dag dat we naar de werf gaan (2 maart) steeds dichterbij en er moet behoorlijk wat gebeuren dus met z’n allen de schouders eronder. Dat gezegd hebbende moet ik er bij vertellen dat de weer goden ons de afgelopen week niet echt gunstig gezind waren, wat een beestenweer was het. Maar gelukkig zijn er genoeg binnen klussen te doen, de mannen van dek hebben, ook ter voorbereiding voor de werf, wat werkzaamheden gedaan zoals de deksels van de ballasttanks en de droge tank (voidspace) alvast grotendeels losgemaakt evenals het deksel van de voorpiek. De zwartwatertank is, nu die gereed is, verder afgemonteerd en het hydrofoorvat is door Jan elektrisch aangesloten en we hebben met behulp van Gerrit het hydrofoorsysteem in werking gezet zodat we gelukkig weer van de toiletten aan boord gebruik kunnen maken. Dinsdagmorgen hebben we met de Lloyds inspecteur om de tafel gezeten om de werflijst door te nemen aangaande het special survey. Hij kon meteen de zwartwatertank en de lijst met megger gegevens afnemen die beide goedgekeurd zijn. Maar de lijst die overblijft is nog lang genoeg! De zwartwatertank is op de lasplekken meteen in de grondverf gezet, de ruimte onder de vloer is opgeruimd dus dat ziet er weer piekfijn uit. Hessel, onze visvriend van Terschelling, heeft zich deze week ook nuttig gemaakt aan dek en heeft ons Tiplicht weer keurig gepoetst.

Donderdagmiddag zijn de deksels en tussenstukken van de koelers weer aan boord gebracht en ik moet zeggen dat ze er weer piekfijn uitzien, grote klasse en petje af voor diegene die hieraan gewerkt hebben. Alles ligt op de plaat in de MK dus de heren machinisten kunnen aan de bak zaterdag. Alle spullen zoals blussers en reddingsvesten liggen al gereed in de salon voor de keuringen. Dus ondanks het weer we hebben weer een hoop kunnen doen.

Rob


terug naar overzicht