22.05.2020

NIEUWS: VAARTOCHTEN HOLLAND TOT 1 SEPTEMBER UIT PLANNING GEHAALD

Sinds de laatste werfbeurt bij Damen Shiprepair ligt de Holland voor de kant in Harlingen. In het vaarschema zijn de vaartochten tot 1 september aanstaande uit de planning gehaald. 

Ter bescherming van onze vrijwilligers, medewerkers en passagiers volgen we strikt de maatregelen en richtlijnen van overheid en RIVM inzake het indammen van CoV-2 (virus) en COVID-19 (ziekte). 

Wat betekent dat voor de Holland? 

  • Op basis van de afgekondigde maatregelen zijn eerst alle vaartochten tot 1 juni uit de planning gehaald zoals Vriendendagen, Meesleperdagen, Guusjen voorjaar en diverse zakelijke vaartochten. 
  • In de maatregelenronde daarna zijn de vaartochten naar evenementen/festivals tot 1 september komen te vervallen. Daarom dit seizoen geen vaartochten naar nautische evenementen als Hamburg Hafengeburtstag, HT Zeilrace, Emden Hafenfest, Rostock Hanse Sail, PreSail Havenfestival IJmond, SAIL Amsterdam (volgende editie SAIL 2025) en Flora- & Visserijdagen Den Oever. Ook OEROL en Guusjen zomer vervallen. 

1,5 meter Holland - Financiële situatie

De stichting gaat door pittige tijden.

  • De inkomsten uit vaartochten zijn geheel weggevallen en dat is een hard gelag. 
  • Vrienden van de Holland hebben bijna allemaal hun jaarlijkse donatie overgemaakt. Hetzelfde geldt de sponsorbijdrage van Meeslepers en Captains partners. Hartelijk dank voor aller loyaliteit. 

Momenteel worden de mogelijkheden voor de 1,5 meter Holland verkend. 

  • Sponsors, donateurs en vaarrelaties worden persoonlijk geïnformeerd over de stand van zaken en voortgang. 

Tot slot, gezondheid voor allen en houd vol, ook met de versoepelende omstandigheden. We'll meet again, we weten nog niet precies wanneer. Wel weten we, dat we PESK zijn om te varen zodra toegestaan. 

 

Stichting Zeesleepboot Holland
Birgitte Janssen
office manager 

e: office@zeesleepbootholland.nl
m: 06 13 12 72 03 


terug naar overzicht